icon-arrow-right
HomeNieuws Speel bewust, veiligheid een must; Westo doet mee aan de landelijke veiligheidsdag in de branche!

Speel bewust, veiligheid een must; Westo doet mee aan de landelijke veiligheidsdag in de branche!

Actueel

Welk team legt de weg naar een veiliger VolkerWessels? VolkerWessels staat vandaag stil bij veiligheid in de branche. Na de succesvolle branche-brede veiligheidsdag van Bewust Veilig in 2017 sluit VolkerWessels ook dit jaar aan bij het initiatief van Bouwend Nederland, Uneto-VNI en de Aannemersfederatie. Al onze 120 VolkerWessels-ondernemingen doen vandaag mee. Dit jaar gaan al onze medewerkers met elkaar op een interactieve manier het gesprek aan over veiligheid. VolkerWessels wil zo een sterk signaal geven aan haar medewerkers en ketenpartners: ‘We werken veilig of we werken niet’.

De weg naar Veiligheid

Veiligheid is één van de kernwaarden binnen het VolkerWessels concern. We willen dat al onze medewerkers en ketenpartners aan het einde van de dag veilig thuis komen. Om dit te bereiken is veilig werken van groot belang. Dit jaar heeft VolkerWessels als invulling voor de veiligheidsdag gekozen voor een spel; De Weg naar Veiligheid©. Het is een spel waarin je als groep met elkaar in gesprek gaat over veiligheid. Over regels, dilemma's en over gedrag. Vaak zit er een groot verschil tussen wat geschreven is, over wat hoort en moet en de dagelijkse praktijk. We willen graag dat mensen eerlijk zijn tegen elkaar, praten over de risico's die ze nemen en lopen, elkaar aanspreken en elkaar helpen.

Op woensdag 7 maart jl. was 'Veiligheid in de bouw' een nieuwsitem op BNR Nieuwsradio. Voor dit item interviewde verslaggever Jigal Krant onze manager Veiligheid Daan Thijsen. Daan introduceerde het veiligheidsspel van VolkerWessels. Het volledige interview  (vanaf 12.20) is terug te luisteren via de onderstaande link:
https://www.bnr.nl/podcast/bouwmeesters/10340985/veiligheid-in-de-bouw.

Veiligheidsprogramma WAVE

Aan veilig werken doen we binnen het VolkerWessels concern geen concessies. Veiligheid is een van de kernwaarden van onze organisatie. We werken veilig of we werken niet. Het is van belang dat iedereen zich bewust is van de risico's van het vak en veilig werken moet vanzelfsprekend zijn. Aan kennis, persoonlijke beschermingsmiddelen en veiligheidsmaatregelen zal het niet liggen. Het gaat om alert zijn. Want een kleine onoplettendheid kan grote gevolgen hebben. Ons veiligheidsprogramma WAVE: Wees Alert! Veiligheid Eerst!, focust zich juist op dit bewustzijn en gedrag.

Bewust Veilig

Bewust Veilig is een initiatief van Bouwend Nederland, Uneto-VNI en de Aannemersfederatie. Jaarlijks willen zij op elke derde vrijdag van maart een veiligheidsdag organiseren waarbij met alle medewerkers en ketenpartners wordt stilgestaan bij de noodzaak van veiligheid in de bouwbranche. Op bouwplaatsen in heel Nederland wordt daarom op deze derde vrijdag van maart extra stilgestaan bij de veiligheid van iedereen die zich op de bouwplaatsen bevindt.

Bron: platform Veiligheid

+