HomeProjecten Hoofdkantoor VolkerWessels

Hoofdkantoor VolkerWessels

AMERSFOORT

In Amersfoort wordt het nieuwe hoofdkantoor van VolkerWessels gebouwd. Dit nieuwe, centraal gelegen, duurzame kantoor wordt gerealiseerd door diverse VolkerWessels werkmaatschappijen op locatie Podium in Amersfoort.

Casco uit prefab beton

Het ontwerp is van de hand van De Zwarte Hond. Omdat het gebouw fungeert als ontmoetingsplek voor alle bedrijven is het archetype huis als uitgangspunt voor het ontwerp genomen.

 

Het casco van het gebouw bestaat uit prefab beton. De prefab metselwerk gevel in combinatie met de gevelkozijnen is een echte eye-catcher. Het schuine dak wordt uitgevoerd in een aluminium felsdak. Op de bovenste verdieping komt een boardroom die uitzicht heeft over de snelweg A28.

 

Bij binnenkomst toont zich de grote vide die doorloopt op de bovenste etage. Een doorgaande massief houten trap slingert zich door de vide omhoog waardoor er ruimte voor ontmoeting ontstaat en de verschillende kantoorverdiepingen met elkaar verbonden worden. Aan de gevel worden de verticale baksteenstroken in gemêleerde okerkleur afgewisseld met verticale glazen stroken die het hele gebouw licht en lucht geven.

 

Onder het terrein komt een tweelaagse parkeergarage voor 195 parkeerplaatsen, waarboven groenvoorzieningen, zodat de auto’s aan het zicht worden onttrokken. Het gebouw heeft een vloeroppervlakte van ruim 4800m2.

Feiten & cijfers

  • Opdrachtgever
    Wessels Rijssen BV
  • Architect
    De Zwarte Hond
  • Gebouwd in
    2010 - 2012
  • Projectcategorieën
    Bouw en Vastgoed
+