icon-arrow-right
HomeNieuws 250ste in-één-dag-gebouwde woning opgeleverd

250ste in-één-dag-gebouwde woning opgeleverd

Actueel

Vandaag heeft VolkerWessels de 250e in-één-dag-gebouwde woning opgeleverd. Deze ‘MorgenWonen’-woning staat in Ede, alwaar burgemeester Cees van der Knaap, onder toeziend oog van de bedenker van het concept Dik Wessels, de woning heeft geopend. In een jaar tijd zijn er nu door heel Nederland 250 van deze woningen gebouwd. Dat betekent grofweg één per werkdag. Vanwege het succes van het concept kondigde VolkerWessels meteen aan een tweede lijn bij Westo Prefab Betonsystemen BV van de MorgenWonen-woningen te starten, speciaal gericht op woningcorporaties.

MorgenWonen is dé nieuwe standaard in ontwikkelen en bouwen. Binnen één dag wordt een woning op locatie in elkaar gezet. Twee weken later is de woning volledig afgewerkt en gestoffeerd en kan de bewoner erin. De MorgenWonen-huizen zijn bovendien energienotanul woningen. Met deze ontwikkeling loopt VolkerWessels voorop binnen de bouw. Ze realiseerde inmiddels al meer dan 400 van zulke huizen.

 

Start tweede lijn

Gezien het succes van MorgenWonen op de particuliere markt start VolkerWessels volgend jaar met een tweede lijn, specifiek voor woningcorporaties. De eerste elf woningen zijn al verkocht en worden in 2016 geplaatst. Ze worden eveneens in één dag gebouwd en zijn ook energienotanul, maar kleiner, eenvoudiger en dus goedkoper. Deze woning is ideaal voor vervangende nieuwbouw van corporatiewoningen die in de na-oorlogse periode 1950-1970 zijn gebouwd. Uit LCA-berekeningen blijkt dat er jaarlijks zo’n 10.000 tot 15.000 van dit soort woningen vervangen moeten worden.

Gerelateerde informatie

+