icon-arrow-right
HomeNieuws Bouw nieuw en duurzaam ING-hoofdkantoor bereikt hoogste punt!

Bouw nieuw en duurzaam ING-hoofdkantoor bereikt hoogste punt!

Actueel

Afgelopen week is het hoogste punt bereikt van het nieuwe ING-hoofdkantoor aan de Frankemaheerd in Amsterdam Zuidoost, een gezamenlijk project van OVG Real Estate en G&S Vastgoed. De bouw van het kantoor wordt uitgevoerd door G&S Bouw en Westo Prefab Betonsystemen BV heeft het prefab betonnen casco geproduceerd en geleverd!

Oplevering media 2019

Ter viering van het bereiken van het hoogste punt werd er symbolisch een vlag omhoog gehesen door Richard Lokhorst (Programma Manager ING), Jaap Messemaker (Directeur G&S Bouw) en Mark Blommesteijn (Development Manager OVG Real Estate). Naar verwachting zal medio 2019 het gebouw worden opgeleverd waarna ING haar intrek zal nemen. 

Circulair beton

Het nieuwe ING-hoofdkantoor dat over circa 36.000 m2 kantoorruimte beschikt is een energiezuinig, toekomstbestendig kantoorgebouw. Zo wordt het dak van het kantoorgebouw geheel bedekt met zonnepanelen en wordt voor de bouw van het nieuwe kantoor gebruik gemaakt van circulair beton. Het circulaire beton is vrijgekomen bij de sloop van het Frankemaheerd complex en is deels hergebruikt, zonder kwaliteitsverlies. De technologie in het pand zorgt voor slim en duurzaam (energie)gebruik en draagt bij aan het creëren van gezonde werkplekken. Het project kreeg begin dit jaar het hoogst haalbare ontwerpcertificaat voor duurzaamheid toegekend: BREEAM-NL Nieuwbouw ‘Outstanding’.

Projecten

Alle projecten
+