icon-arrow-right
HomeNieuws Breda krijgt een nieuw gerechtsgebouw.

Breda krijgt een nieuw gerechtsgebouw.

Actueel

Dertigduizend vierkante meter aan oppervlakte, een grote ontvangsthal en 66 meter hoog, met op dertig meter hoogte nog terrassen voor de medewerkers. Dat is kort door de bocht het nieuwe gerechtsgebouw dat vanaf komend jaar gebouwd gaat worden aan de Stationslaan te Breda.

In het veelvormige gebouw op de plek waar de Stationslaan, de Belcrumweg en de Mark samenkomen zitten vanaf dan de Rechtbank, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming samen. De drie delen de verschillende ingangen, parkeergarage onder het naastgelegen park, het bedrijfsrestaurant en de ontvangsthal. Rechtbank en Openbaar Ministerie houden hun eigen zittingszalen.

Prefab betonnen casco

Westo Prefab Betonsystemen B.V. zal deze maand beginnen met de productie van het prefab betonnen casco wat zij in opdracht hebben gekregen van het consortium InBalans. InBalans is een samenwerkingsverband tussen drie aandeelhoudende partijen Facilicom, Macquarie Capital Group en VolkerWessels en daarnaast de volgende partijen Architekten CIE., Architectenbureau Paul de Ruiter, Sevil Peach, Karres en Brands Landschapsarchitecten, Arup, Halmos, Visser & Smit Bouw bv en HOMIJ.

Projecten

Alle projecten
+