icon-arrow-right
HomeNieuws De groenste blikvanger van Eindhoven

De groenste blikvanger van Eindhoven

Actueel

Wonen in het hart van Strijp-S in een duurzaam architectonisch hoogstandje. Waar je door de bomen heen een top uitzicht hebt op het unieke industrieel erfgoed van de voormalige Verboden Stad. De Trudo Toren is er voor iedereen met een groen hart en dat speciale Strijp-S DNA.

De vier seizoenen

Hier woon je in het allereerste verticale bos van Nederland. Nog een primeur: het ontwerp van de vermaarde architect Stefano Boeri is het eerste voor de sociale huursector wereldwijd. Hier woon je met de vier seizoenen, met bloesem in de lente en vallende blaadjes in de herfst. Groen waarnaar je geen omkijken hebt, doordat het onderhoud professioneel wordt geregeld. Verder biedt de Trudo Toren alles wat wonen in de stad zo aantrekkelijk maakt. Winkel- en horecaruimte in de plint zijn uitnodigend voor bewoners, maar natuurlijk ook voor hun gasten en andere Strijp-S-bezoekers.

Trudo Toren te Eindhoven 01.jpg

Trudo Toren te Eindhoven 02.jpg

Trudo Toren te Eindhoven 03.jpg

Trudo Toren te Eindhoven 04.jpg

Trudo Toren te Eindhoven 05.jpg

Prefab betonnen bakken

Er is door velen hard gewerkt aan de realisatie van de Trudo Toren. Één van die partijen is Westo Prefab Betonsystemen B.V.

Bouwkundigen van Inbo werkten aan de complexe technische uitwerking van de toren. Zij engineerden onder andere de prefab betonnen bakken waar de bomen en struiken in groeien en bloeien. Iedere boom en zijn bak weegt samen een paar duizend kilo die weer en wind op grote hoogte moet doorstaan. Het esthetisch ontwerp van Boeri is vertaald naar een uitvoerbaar plan dat deze last kan dragen. Daarbij is gekozen voor pre-fab betonnen bakken die aannemer Stam + de Koning zonder steigers kon plaatsen.

Leuk om te weten

  • Doordat elke loft beschikt over een balkon met groenbakken, biedt de Trudo Toren in totaal ruimte aan maar liefst 125 volwassen bomen (sommige tot 6,5 meter hoog).
     
  • In en aan de toren groeien en bloeien meer dan 5.200 struiken en planten, klimmers en hangers. Daarmee ontstaat een groene oase van wel 70 meter hoog.
     
  • Al deze bomen, struiken en planten zijn op jaarbasis goed voor 50.000 kilo CO2-absorptie en 13.750 kilo zuurstof.
     
  • De bomen van de Trudo Toren zijn al in 2018 aangekocht. Daardoor konden de wortels alvast wennen aan de toekomstige omgeving in een kleinere ruimte. 

Projecten

Alle projecten
+