icon-arrow-right
HomeNieuws Kinderen en minister Schippers slaan eerste paal Prinses Máxima Centrum

Kinderen en minister Schippers slaan eerste paal Prinses Máxima Centrum

Actueel

Minister Edith Schippers heeft op 8 februari jl. symbolisch de eerste paal geslagen van de nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht waar over twee jaar complexe kinderoncologische zorg én alle research bij elkaar komen.

Uniek project


Minister Schippers, vlak voordat de paal daadwerkelijk werd geplaatst: “Het Prinses Máxima Centrum is een uniek project en ik heb groot respect voor de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt”.
 
Het slaan van deze eerste paal is een zeer belangrijk moment voor de initiatiefnemers, de ouders van kinderen met kanker verenigd in de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) en de kinderoncologen verenigd in de Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION). Zij zien, na jarenlange voorbereidingen, hun wens vervuld worden: concentratie van de kinderoncologie in Nederland.
 
In het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie vindt de meest complexe zorg voor kinderen met kanker plaats. Dit vereist een top-ondersteuning voor de zorg met bijvoorbeeld een kinderintensive care en een kinderoperatiekamer complex. Om te voorkomen dat deze dure voorzieningen ergens anders volledig nieuw gebouwd moeten worden, kan het Prinses Máxima Centrum het beste aansluiten bij een ziekenhuis dat deze faciliteiten al heeft. Dit is een van de redenen waarom de nieuwbouw direct naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) komt. Ook heeft dit kinderziekenhuis allerlei verschillende specialisten in dienst die de zorg in het Prinses Máxima Centrum kunnen ondersteunen, zoals kindercardiologen, kinderneurologen etcetera.
 
Tijdens de ontwerpfase zijn door LIAG vele 3D beelden en animaties gemaakt die een indruk geven hoe het Prinses Máxima Centrum eruit komt te zien. Het gaat hier uiteraard altijd om een 'impressie'. Het uiteindelijke resultaat zal er uiteraard weer iets anders uitzien.
 
Het Prinses Máxima Centrum wordt gebouwd door de combinatie ‘Pro Liberis’, een samenwerking van VolkerWessels ondernemingen Visser & Smit Bouw bv en HOMIJ Technische lnstallaties bv met Kropman lnstallatietechniek bv. Westo Prefab Betonsystemen BV is gevraagd hiervoor de prefab elementen te leveren!
 
Eind 2017 wordt het gebouw opgeleverd waarna de (verdere) inrichting kan plaatsvinden zodat halverwege 2018 het Prinses Máxima Centrum de deuren voor de patiënten kan openen.

Projecten

Alle projecten
+