icon-arrow-right
HomeNieuws Koning opent nieuwe Wildlands in Emmen

Koning opent nieuwe Wildlands in Emmen

Actueel

Na bijna drie maanden gesloten te zijn geweest gaat Dierenpark Emmen vrijdag weer open. Koning Willem-Alexander komt om 14.00 uur aan en opent dan Wildlands Adventure Zoo, een avontuurlijke dierentuin aan de rand van de Drentse plaats. Het publiek kan een week later terecht in het nieuwe park.

Tachtig jaar lang zat de dierentuin in het centrum, maar daar groeide de dierentuin uit zijn jasje. Dierenpark Emmen trok in hoogtijdagen 1,5 miljoen bezoekers. Ongeveer vier jaar geleden besloot de gemeenteraad van Emmen om een geheel nieuw themapark buiten het centrum te bouwen. Op de nieuwe locatie heeft het park 22 hectare ruimte. Al sinds eind vorig jaar werden de dieren verhuisd naar hun nieuwe onderkomen in drie werelden waar ze in hun natuurlijke omgeving kunnen leven. Er zijn een grote overdekte jungle, een savanne en een poolgebied. Het project kostte zo'n 200 miljoen euro.

De bezoekers kunnen in de nieuwe dierentuin op meerdere manieren de dieren zien, maar ook andere dingen beleven. Zo kun je rond de savanne lopen, maar rijdt er ook een bus over de vlakte. In het poolgebied is ook een 4d-film te zien waarbij de stoelen bewegen en in de jungle is naast een boottocht ook een klimroute hoog tussen de bomen door.

 

+