icon-arrow-right
HomeNieuws Mijlpaal! MorgenWonen assembleert de 2.000e woning

Mijlpaal! MorgenWonen assembleert de 2.000e woning

Actueel

Morgen wordt de 2000e woning van MorgenWonen geplaatst in het nieuwbouwproject Hollandse Linde aan de Katenhorst in Ede.

2000e woning MorgenWonen.jpg

Unieke fabriek voor de productie van comfortabele en duurzame woningen.

Wat in 2014 begon met de bouw van een unieke fabriek voor de productie van comfortabele en duurzame woningen, is anno 2020 een volledig gestroomlijnd proces. In 2017 werd een tweede productielijn toegevoegd en zorgt onze fabriek voor een continue bouwstroom van 440 woningen per jaar. Inmiddels worden er nu ergens in Nederland dagelijks 2 nieuwe Nul-op-de-Meter (NOM-)woningen van MorgenWonen geassembleerd. 

3 typen woningen

MorgenWonen begon in 2014 met 1 type woning die uit de fabriek vertrok, vandaag de dag bestaat het assortiment van MorgenWonen uit 3 verschillende typen woningen, waarmee op verschillende wijze kan worden gevarieerd.

Productie uitgebreid

VolkerWessels investeert de komende jaren opnieuw fors in productiefaciliteiten. De dit jaar op het Europark bij Coevorden geopende fabriek beslaat 10.000 vierkante meter op een terrein van 25.000 vierkante meter, is volledig gerobotiseerd en zal in 2021 verder worden uitgebreid.

Zo komt er ruimte voor de productie van een sociale huurwoning en neemt door verdere automatisering de flexibiliteit binnen het bouwsysteem toe. Daardoor wordt de prijslijst aangevuld met opties zoals een plat dak, een ruime uitbouw en een extra slaapkamer op zolder. 

De afgelopen 2 jaar is er hard gewerkt aan bouwtechnische aanpassingen om de woningen seriematig geschikt te maken voor Duitsland en Engeland. Dit is gelukt en nog dit jaar zullen de eerste projecten nabij Leipzig en Londen worden gerealiseerd.

Gerelateerde informatie

+