icon-arrow-right
HomeNieuws MorgenWonen goes UK!

MorgenWonen goes UK!

Actueel

Het innovatieve en duurzame woningbouwconcept MorgenWonen, welke bij Westo Prefab Betonsystemen B.V. wordt geproduceerd, krijgt na de introductie in Duitsland een vervolg in Engeland. In 2016 werden de eerste contacten gelegd tussen VolkerFitzpatrick en MorgenWonen Nederland. Na een bezoek aan één van de MorgenWonen bouwplaatsen en een aantal industrieel ingerichte productielocaties van de vaste Co-makers was de interesse gewekt.

'IMPRESSED'

Fitzpatrick was 'impressed' en zag kansen voor het concept in Engeland. Met name óók door het tekort aan arbeidskrachten en betaalbare woningen.

De afgelopen periode hebben MorgenWonen en VolkerFitzpatrick nauw samengewerkt om de opgedane ervaringen in Nederland en de principes van het concept met elkaar te delen. Inmiddels is het concept getoetst aan de Engelse wet- en regelgeving en ligt er een eerste ontwerp (VO) van een conceptwoning klaar. De aankomende periode zal het ontwerp (DO) worden afgerond en wordt er onderzocht welke Nederlandse Co-makers industrieel geproduceerde bouwelementen voor deze Engelse MorgenWonen woning kunnen gaan leveren.

Om geïnteresseerde partijen te kunnen ontvangen en om de echte 'MorgenWonen-Experience' te kunnen laten ervaren zijn er in april twee Nederlandse MorgenWonen modelwoningen gerealiseerd op het eigen terrein van Fitzpatrick in Hoddesdon. De coördinatie en uitvoering werd grotendeels door het Nederlandse uitvoeringsteam van MorgenWonen voor haar rekening genomen. Daarnaast waren vaste VolkerWessels Co-makers Westo Prefab Betonsystemen, De Groot Vroomshoop, VolkerWessels Materieelmaterieel, Homij DEC, Reinaerdt en MyCuby betrokken bij de realisatie.

Een unieke samenwerking tussen MorgenWonen en VolkerFitzpatrick met een prachtig eindresultaat!

+