icon-arrow-right
HomeNieuws Opening Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Opening Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Actueel

Koningin Máxima verrichtte vanmiddag de officiële opening van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Dat deed zij samen met patiënten van dit eerste landelijke centrum waar topzorg en -research voor kinderen met kanker geconcentreerd wordt.

Onthulling van een speciaal plastiek

Koningin Máxima heeft vandaag het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie officieel geopend door het onthullen van een speciaal plastiek. Met de officiële opening is de concentratie van alle hoog complexe zorg én alle research en opleiding voor kinderkanker in Utrecht een feit.

Topcentrum

Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders, verenigd in de VOKK, en zorgprofessionals, verenigd in SKION, meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum, het Prinses Máxima Centrum. In het Centrum zijn de hoog complexe zorg, research en opleidingen van de kinderoncologie geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Nauwe samenwerking tussen zorg en research zal leiden tot meer genezing van kinderen met kanker. Met minder nadelige effecten op latere leeftijd.

 

Het Prinses Máxima Centrum begon in 2014 met het verlenen van zorg aan kinderen met een bepaalde vorm van kanker in Utrecht. Begin 2016 startte het Centrum met eigen research. Februari 2016 ging de eerste paal de grond in voor het nieuwe gebouw, tegenover het Wilhelmina Kinderziekenhuis waar intensief mee wordt samengewerkt. Nu, bij de opening, is het Prinses Máxima Centrum het grootste kinderkankercentrum van Europa waar alle zorg en research voor kinderen met kanker is gebundeld in één topcentrum.

 

Gebouwd door Pro Liberis

Op 5 april 2018 is de nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht opgeleverd door Pro Liberis. Pro Liberis is een samenwerking van VolkerWessels ondernemingen Visser & Smit Bouw en HOMIJ Technische lnstallaties met Kropman lnstallatietechniek en was Westo Prefab Betonsystemen B.V. verantwoordelijk voor het prefab betonnen casco. De bouwcombinatie heeft ruim twee jaar gewerkt aan het centrum.

Verbindingsbrug

Het Prinses Máxima Centrum is gevestigd bij het UMC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) op De Uithof in Utrecht. Via een door MedicomZes (een handelsnaam van Visser & Smit Bouw) gebouwde veelkleurige brugverbinding staan de centra met elkaar in verbinding.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws
+