icon-arrow-right
HomeNieuws Start levering prefab voorzetwanden verdiepte ligging N237 Soesterberg

Start levering prefab voorzetwanden verdiepte ligging N237 Soesterberg

Actueel

Verdiepte ligging in WEGH DER WEEGEN

Veel weggebruikers kennen hem: de oude weg tussen Amersfoort en Utrecht, die achtereenvolgens Utrechtseweg (gemeente Amersfoort), Amersfoortsestraat (gemeente Soest) en Amersfoortseweg (gemeente Zeist en gemeente De Bilt) heet. Maar vrijwel niemand van hen beseft hoe bijzonder de weg is waar ze op rijden.

De Combinatie Van Hattum en Blankevoort bv – KWS Infra bv realiseert in opdracht van de provincie Utrecht de Verdiepte ligging van de N237 in Soesterberg (gemeente Soest). Het project heeft als doel om de barrièrewerking van de N237 op te heffen in Soesterberg en zodoende de verbinding tussen het dorp en de voormalige vliegbasis te versterken. Hiervoor wordt de N237 verdiept aangelegd en tussen de Postweg en de Veldmaarschalk Montgomeryweg voorzien van een overkluizing met gras. Westo Prefab Betonsystemen B.V. levert vandaag de eerste prefab voorzetwanden in opdracht van De Combinatie.

Prefab aandenken

Deze weg is rond 1650 speciaal ontworpen door de beroemde Amersfoortse bouwmeester Jacob van Campen. Als aandenken hieraan heeft Westo een speciaal prefab voorzetwand gemaakt!

+