icon-arrow-right
HomeNieuws VolkerWessels Veiligheidsdag 2020

VolkerWessels Veiligheidsdag 2020

Actueel

Het is vandaag 30 september en onder normale omstandigheden hadden we vandaag met het veiligheidsspel stilgestaan bij het risico verstappen, struikelen en uitglijden. Helaas is het nu niet mogelijk om met elkaar het spel te spelen en daarom geven we op een andere manier aandacht geven aan veiligheid. Intern met een video, desktop, alert via WAVE app en speciale nieuwsbrief over Veiligheid. Extern op de social media kanalen van onze bedrijven en websites. 

Veiligheidsdag.png

Verstappen, struikelen en uitglijden.

35% van al onze verzuimongevallen heeft struikelen, verstappen of uitglijden als oorzaak. Uit onderzoek is gebleken dat een betere voorbereiding, een 'nette' bouwplaats én elkaar aanspreken op onveilige situaties, de beste manieren zijn om deze ongevallen te voorkomen.  

Onder normale omstandigheden hadden we vandaag bij VolkerWessels met elkaar het veiligheidsspel gespeeld om stil te staan bij dit risico. Helaas is dat nu niet mogelijk, maar dat maakt het thema niet minder urgent. Welke risico's zijn er op jouw werkplek op het gebied van verstappen, struikelen en uitglijden en wat kun je doen om die te voorkomen? Deel je ideeën en tips op onze social media! 

+