icon-arrow-right
HomeNieuws Westo krijgt opdracht van Bot Bouw voor het leveren van de prefab elementen voor de woontoren bij het August Alleb├ęplein.

Westo krijgt opdracht van Bot Bouw voor het leveren van de prefab elementen voor de woontoren bij het August Alleb├ęplein.

Actueel

Onlangs tekende woonstichting Lieven de Key en Bot Bouw de aannemingsovereenkomst voor het 20 verdiepingen tellende gebouw in Blok 6 van het Overtoomse Veld (August Allebéplein) te Amsterdam. In opdracht van Bot Bouw gaat Westo de benodigde prefab betonnen elementen voor deze woontoren produceren.

Prefab betonnen elementen.

Om dit duurzame woongebouw met 174 woonplekken voor jongeren en een hoogte van 65 meter te kunnen realiseren gaat Westo de benodigde prefab betonnen elementen zoals ca. 270 sandwich elementen, 380 wanden, 135 balkon- en luifelplaten, balken en enkele kolommen produceren.

Het ontwerp

De architectonische expressie van het nieuwe gebouw, ontworpen door Office Winhov is geïnspireerd op de naoorlogse wederopbouwarchitectuur van de omliggende wijk en staat straks dichtbij metrostation Postjesweg en tussen het Rembrandtpark en de Sloterplas te Amsterdam in.

+