icon-arrow-right
HomeNieuws Wonen in een verticaal bos: 'We stonden zelfs in de Donald Duck'

Wonen in een verticaal bos: 'We stonden zelfs in de Donald Duck'

Actueel

Trots laat een bewoner een Donald Duck zien. Daar staat de woontoren in, verwerkt in een strip. “Als het in de Donald Duck heeft gestaan, mag men het pas echt een Eindhovens icoon noemen.”

Een stukje bos op het balkon

Men woont midden in Eindhoven, met heel veel beton om zich heen. Toch heeft men op een warme dag voldoende verkoeling op hun balkon op één van de verdiepingen van de woontoren. De Trudo Toren op Strijp-S is een woontoren van zeventig meter hoog met achttien verdiepingen, helemaal begroeid met bomen en planten.

Men krijgt een vergezicht over de stad en tegelijkertijd hebben bewoners een boom voor hun raam. Ook als men binnen staat en naar buiten kijkt, ziet men groen. "Men heeft een stukje bos op hun balkon. Heel vreemd, maar wel mooi."

Verticale bossen.

Er zijn al meer 'verticale bossen', maar dit is wereldwijd de eerste woontoren, mét bos en sociale huur. In totaal 125 sociale huurwoningen.

Het is nu nog uniek voor Nederland en bijna voor de wereld.

Westo Prefab Betonsystemen heeft voor deze woontoren ca. 350 st. sandwich-borstweringen en 300 st. planten- en boombakken geproduceerd. 

+