icon-arrow-right
HomePrefab Bouwelementen

Prefab Bouwelementen

Onder geprefabriceerd beton verstaat men alle elders vervaardigde elementen van beton. Vaak wordt beton geprefabriceerd omdat het op de plaats zelf niet mogelijk (of te duur) is het beton in de gewenste vorm te gieten, of omdat het niet in het productieproces past. Wanneer veel bouwelementen dezelfde specificaties hebben (afmeting, sterkte, afwerking), kan het economische en logistieke voordelen hebben die elementen niet ter plaatse te maken, maar in een fabriek. Het is dan mogelijk de productie over een lange periode te spreiden en een voorraad aan te houden.

Voordelen van prefabricage

Andere voordelen van prefabricage zijn:

  • onafhankelijk van weersinvloeden
  • betere controle over het productieproces
  • betere en constantere kwaliteit van het beton
  • betere verdichting van het beton door gebruik van schok- en triltafels
  • bekisting kan meerdere malen worden gebruikt waardoor hogere productiesnelheid
  • hogere bouwsnelheid (het be- en ontkisten en het uitharden van het beton is nu geen rechtstreeks onderdeel meer van de bouwplanning)

 

De prefab betonelementen van Westo Prefab Betonsystemen B.V. worden op projectbasis geproduceerd en verwerkt in een diversiteit aan bouwwerken. Doordat onze elementen per project op maat worden gemaakt, hebben wij geen voorraad producten tot onze beschikking.

Prefab Skeletten

Het ideale prefab skelet wordt geheel droog gemonteerd. Alle onderdelen, kolommen, balken en vloeren worden in de fabriek vervaardigd en kunnen zonder verdere bewerkingen worden geplaatst.

Lees meer

Architectonisch Beton

Prefab beton werd op verschillende manieren toegepast in de gevels: als kleine panelen bevestigd aan de draagstructuur, als grote dragende gevelelementen, als borstweringen voor balkons, als...

Lees meer

Stadions

In stadions wordt vaak gekozen voor beton als draagconstructie.

Lees meer
+