icon-arrow-right
HomeProjecten Cremer Museum

Cremer Museum

ENSCHEDE

Van Balengebouw naar Cremer Museum. Het voormalige katoenpakhuis Het Balengebouw heeft een ingrijpende verbouwing ondergaan om als het Jan Cremer Museum verder te kunnen gaan. Het gebouw is door midden gezaagd en 2,5 meter opgetild om de tweede verdieping te verhogen. In het Cremer is straks ruimte voor een museum, horeca, gastateliers en wisselende exposities.

Enorme sandwichelementen met een 3D vertaling van Jan Cremer

SeARCH bv is in samenwerking met Rem Koolhaas verantwoordelijk voor het ontwerp van het project en Paul Hardonk Bouw is hoofdaannemer.

De enorme sandwichelementen met een 3D vertaling van Jan Cremer sieren het Cremer Museum in Enschede. In elke betonplaat is een reliëf van de bekende afbeelding van Jan Cremer op de Harley Davidson verwerkt. Doordat de platen naast elkaar zijn gemonteerd, bedekt Cremer een groot gedeelte van de gevel. Uiteraard is rekening gehouden met uitsparingen voor de ramen. Het geheel heeft een natuurlijke uitstraling door de toepassing van bruin/rood gekleurd prefab beton dat aansluit op het bestaande metselwerk van het gebouw. Al met al is het museum een indrukwekkend project te noemen.

WESTO elementen

23 Sandwichelementen 565
4 Wanden 71

Feiten & cijfers

  • Opdrachtgever
    Paul Hardonk Bouw
  • Architect
    SeARCH bv is in samenwerking met Rem Koolhaas
  • Projectcategorieën
    Bouw en Vastgoed

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Balengebouw, Roombeek te Enschede, toch even Jan Cremer Museum

Het leek nooit meer te gaan gebeuren, maar Twente Biennale verklaart toch voor 2,5 week het Jan Cremer Museum geopend. De...

+