icon-arrow-right
HomeProjecten De Witte Keizer

De Witte Keizer

ROTTERDAM

De Witte Keizer is een woon-werktoren in het centrum van Rotterdam met zowel appartementen als bedrijfsruimten, gesitueerd tussen bestaande laagbouw en nog te ontwikkelen hoogbouw. Met zijn prominent aanwezige kantoren en publieke ruimten op straatniveau werkt het gebouw als een katalysator voor zijn omgeving.

Appartementengebouw met stedelijke functies

Het ontwerpconcept van het exterieur is gebaseerd op het gebruik van een sierstenen muurbekleding rond een glazen inspringing in het gebouw. Vanuit verschillende gezichtspunten oogt het gebouw als een slanke toren. Het lijken drie torens die op een aantal punten met elkaar zijn verbonden om de sculpturale kwaliteiten te onderstrepen. Zo ontstaan op verschillende plaatsen extra hoeken die vanuit de appartementen weidse uitzichten bieden. De ‘stenen’ muurbekleding in de gevels is gemaakt van geprefabriceerd beton verfraaid met een sculpturaal raster, een eigentijdse vorm van het massageproduceerde ornament.

Kleine bouwperceel

Op dit kleine bouwperceel is het toepassen van prefab betonnen elementen en was met het oog op de ruimtebesparing een volautomatische parkeergarage de meest praktische keuze.

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  Dura Vermeer
 • Architect
  KCAP Architecten
 • Realisatie
  2005
 • Projectcategorieën
  Bouw en Vastgoed
+