icon-arrow-right
HomeProjecten First Rotterdam

First Rotterdam

ROTTERDAM

Recht tegenover het nieuwe Rotterdam Centraal, op de meest prominente locatie van het Rotterdam Central District, markeert FIRST Rotterdam de entree naar de binnenstad. Het zal de eerste indruk van de stad bepalen voor de ruim 300.000 reizigers die vanaf 2015 elke dag het nieuwe Rotterdam Centraal gaan bezoeken. FIRST Rotterdam wordt een statement van grootstedelijke dynamiek. De ca. 130 meter hoge toren van FIRST zal een nieuwe highlight vormen in de Rotterdamse skyline.

FIRST Rotterdam omvat de eerste fase van de herontwikkeling van het Weenapoint te Rotterdam. In totaal omvat het circa 110.000 m² aan kantoorruimte, horeca, winkelvloeren, appartementen, een publiek binnenplein en parkeerfaciliteiten.

Architectuur

De hoogwaardige en tijdloze architectuur van de Architekten CIE past goed bij de ambities van het prestigieuze Rotterdam Central District: de portal naar Europa. Vanaf 2012 zal het Centraal Station immers uitgroeien tot een ov-terminal op internationaal, nationaal en regionaal niveau. Met de HSL, Randstadrail, trein, metro, bus, tram en taxi. Een Europees zakencentrum waardig.

Bouwcombinatie

In opdracht van FIRST Rotterdam cv bouwt Bouwcombinatie FIRST, bestaande uit Boele & van Eesteren en Wessels Zeist, het nieuwe kantoorgebouw FIRST Rotterdam. De twee-laags kelder wordt uitgevoerd in 'in het werk gestort' beton. De constructie boven maaiveld is in zijn geheel geprefabriceerd beton, waarvoor Westo Prefab Betonsystemen B.V. verantwoordelijk is. De gevel is een sandwichgevel, welke inclusief kozijn, glas en natuursteenafwerking wordt geplaatst.

 

 

Feiten & cijfers

 • Aannemer
  Bouwcombinatie FIRST (Boele & van Eesteren en Wessels Zeist)
 • Architect
  Architekten CIE
 • BVO (bruto vloeroppervlak)
  circa 54.000 m2
 • BVO parkeerkelder
  circa 7.400 m2
 • Hoogte
  circa 128 m boven maaiveld.
 • Projectcategorieën
  Bouw en Vastgoed

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+