icon-arrow-right
HomeProjecten Haasje Over

Haasje Over

EINDHOVEN

Op Strijp-S in Eindhoven is gestart met de bouw van wooncomplex Haasje Over. Het gebouw, dat door VMX Architects is ontworpen als een fysieke verbinding tussen gebouw Anton en de skatehal aan de Leidingstraat, voorziet in 185 woningen. Het grootste deel bevindt zich in een zeventig meter hoge woontoren, de rest in een U-vormig lager volume.

Negentien verdiepingen tellende toren

“De stedenbouwkundige en architectonische kenmerken van Strijp-S vormen vandaag de dag nog steeds een unieke mentale verbinding met de geschiedenis”, meldt VMX. “De fysieke verbinding tussen de gebouwen is echter door de jaren heen verloren gegaan. Haasje Over wil deze fysieke verbinding terugbrengen en zichtbaar maken. Het gebouw grijpt als het ware met twee armen om zich heen.”

In de negentien verdiepingen tellende toren komen per verdieping 14 st. prefab betonnen sandwich-elementen. De sandwich-elementen worden voorzien van grote panoramaramen met diepe vensterbanken. De betonnen gevel van de toren, die zijn plastiek dankt aan de ribbenstructuur, refereert aan de betonnen Philipsgebouwen uit de jaren zeventig.

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  Stam + de Koning
 • Architect
  VMX Architects
 • Realisatie
  2020-2021
 • Projectcategorieën
  Bouw en Vastgoed
+