icon-arrow-right
HomeProjecten ING Hoofdkantoor

ING Hoofdkantoor

AMSTERDAM

In opdracht van G&S Vastgoed B.V. verzorgt Westo Prefab Betonsystemen B.V. de engineering, productie en levering van de kernwanden, kolommen en balken voor het nieuw te realiseren ING Hoofdkantoor te Amsterdam.

Westo Prefab Betonsystemen B.V. past als grof toeslagmateriaal in het betonmengsel grindvervanger tot 30% betonpuingranulaat toe!

Projectomvang

Het nieuwe hoofdkantoor van ING in Amsterdam bestaat uit twee bouwdelen, elk voorzien van een atrium en verbonden met elkaar vanaf nivo 2. Semipublieke functies als restaurants, bars en foyers bevinden zich in de atria. Het hoofdkantoor zal straks aan een parkachtig plein, de campus, liggen. Het parkeren ligt verdiept onder het landschap van de campus.

De projectomvang van het gebouw is ca. 40.000 m2 BVO, verdeeld in ca. 35.000 m2 kantoor-, ca. 5.000 m2 bijeenkomstfunctie. Het zal gebouwd worden aan de Frankemaheerd en Bijlmerdreef in Zuidoost.

 

Onderstaande artist impressions zijn vervaardidg door Benthem Crouwel Architects.

 

Think Forward-strategie

De huidige kantoorgebouwen worden vervangen door een energiezuinig, toekomstbestendig en technologisch intelligent kantoorgebouw.

ING wil dat het nieuwe hoofdkantoor en de omgeving toegankelijk en makkelijk benaderbaar zijn. Het moet een levendige werkomgeving zijn, gelegen in het groen. Benthem Crouwel heeft een ontwerp ontwikkeld in lijn met de klantgerichte en innovatieve Think Forward-strategie. Er is gekozen voor een gebouw van 5 verdiepingen. ING streeft ernaar dat het gebouw zal voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen voor bijvoorbeeld gebruik van materialen, gezondheid, afval en energieverbruik. De details van het plan worden op dit moment nog verder uitgewerkt.

Duurzaamheid, innovatie en creativiteit

De keuze van ING voor een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam-Zuidoost is bewust gemaakt. Amsterdam-Zuidoost is een locatie waar ING zich, tussen haar klanten, in het hart van de samenleving bevindt. Zoals ING eerder bekend maakte wordt de nieuwe huisvesting ontwikkeld in lijn met de ondernemersgeest van het bedrijf, waarbij duurzaamheid, innovatie en creativiteit hoog in het vaandel staan. Het wordt een werkomgeving die mensen stimuleert en inspireert, en de samenwerking tussen de medewerkers werkzaam in de verschillende ING kantoren in Amsterdam-Zuidoost verder zal vergemakkelijken.

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  G&S Vastgoed
 • Architect
  Benthem Crouwel Architects
 • Realisatie
  2017-2018
 • Projectcategorieën
  Bouw en Vastgoed

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Bouw nieuw en duurzaam ING-hoofdkantoor bereikt hoogste punt!

Afgelopen week is het hoogste punt bereikt van het nieuwe ING - hoofdkantoor aan de Frankemaheerd in Amsterdam Zuidoost, een...

+