icon-arrow-right
HomeProjecten Onderwijs- en CultuurComplex

Onderwijs- en CultuurComplex

DEN HAAG

Midden in het centrum van Den Haag is bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw) in de zomer van 2017 gestart met de realisatie van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC). Het OCC komt aan het Spuiplein te staan en wordt het nieuwe onderkomen van de stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium.

Betonnen 'stemvorken'

Westo Prefab Betonsystemen B.V. heeft de betonnen kolommen met een hoogte van twaalf meter en een gewicht van zo’n 23 ton in opdracht gekregen. De kolommen vormen als onderdeel van de dragende constructie een uitwendig skelet, de gevel wordt goeddeels van glas. Door hun kenmerkende uiterlijk dragen de ‘stemvorken’ op die manier niet alleen de constructie van het gebouw maar ook de identiteit.

Spuikwartier

Het OCC vormt het sluitstuk van de Haagse Loper in het Spuikwartier en zorgt voor verbinding in de stad Den Haag. Voor wie vanaf het Centraal Station de Turfmarktroute volgt, wordt op de plek waar het stadhuis en OCC bij elkaar komen het Turfplaza gecreëerd. Aan het Turfplaza bevindt zich één van de verschillende entrees die het OCC krijgt. Het omliggende wandelgebied blijft tot het Spuiplein een heldere looproute die diverse pleinen met elkaar verbindt. Het dynamische karakter van de straat wordt hier versterkt met een gevarieerd winkel- en horeca-aanbod en een informeel podium dat de entreehal van het OCC vormt. Hiermee is het voor zowel de Haagse burger als voor bezoekers van de stad een aangenaam verblijfsgebied.

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Eerste karakteristieke gevelkolommen OCC geplaatst!

Door bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw) is woensdagmorgen de eerste iconische...

+