icon-arrow-right
HomeProjecten Sonate B(olero)

Sonate B(olero)

DEN HAAG

Boele & van Eesteren is gestart met de bouw van woontoren Bolero. De toren maakt deel uit van het project Sonate in het Spuikwartier, hartje Den Haag, op de plek waar eerder de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken gevestigd waren.

BVO

Bolero wordt met 18.210 m2 BVO wonen en 285 m2 BVO commerciële ruimte. De toren gaat plaats bieden aan 188 twee-, drie- en vierkamerappartementen. De werkzaamheden voor Bolero zijn begin 2020 gestart.

Technische uitdagingen

Zonder het open karakter van de plint teniet te doen, moest een grote hoeveelheid techniek (waaronder bijvoorbeeld een WKO-installatie en een sprinklerbak) in de beperkte voetafdruk een plek krijgen. Dit was een van de uitdagingen in het ontwerp, vertelt het architectenbureau.

Verder staat de toren ingeklemd tussen Amare, de Schedeldoekshaven en de entree van de Spuigarage, die onder de grond tussen Bolero en Cantate doorgaat. Vanwege de nabijheid van al die elementen wordt de toren volledig steigerloos gebouwd, aldus Klunder Architecten. Aannemer Boele & Van Eesteren werkt bij de ruwbouw met tunnelen en voert de afbouw in prefab van Westo Prefab Betonsystemen B.V. uit.Feiten & cijfers

  • Opdrachtgever
    Boele & van Eesteren
  • Architect
    Klunder Architecten
  • Projectcategorieën
    Bouw en Vastgoed
+