icon-arrow-right
HomeProjecten The Joan

The Joan

AMSTERDAM

The Joan wordt een bedrijfsverzamelgebouw op het Amstel Business Park, een gebied dat men tegenwoordig ook wel Werkstad Overamstel noemt. Het komt op een zichtlocatie langs de A10. Bekende buren zijn het kledingmerk G-Raw en de Persgroep Printing Amsterdam. Met een kwalitatief restaurant, hoogwaardige bedrijfs-en kantoorruimte, royale werkplaatsen en ruimte voor evenementen, wordt The Joan een aanjager voor nieuwe stedelijke levendigheid in dit deelgebied van Amsterdam. Dit is een plek met allure om te ontspannen, te creëren en samen de beste resultaten te behalen.

Het ontwerp

In The Joan staat gezondheid en comfort voorop. Het ontwerp kenmerkt zich door de glazen gevel met stalen kruizen en een open uitstraling. De toepassing van veel glas in de gevel zorgt voor veel natuurlijke lichtinval en een wijds uitzicht naar buiten. Iedere verdieping is voorzien van levende verticale begroeiing, die wordt gevoed met opgevangen regenwater. Deze 'groene longen’ bevorderen het welzijn en de productiviteit van gebruikers. 

Duurzame en gezonde werkomgeving

The Joan speelt in op de toenemende vraag naar een duurzame en gezonde werkomgeving op een goed bereikbare locatie. Het acht verdiepingen hoge gebouw omvat 24.000 m2 flexibel indeelbare kantoor- en creatieve bedrijfsruimte met een afzonderlijk groen parkeerhuis met 246 plaatsen. In de plint komt een openbaar toegankelijke horecagelegenheid, een uitnodigende ontmoetingsplek voor ontspanning en interactie.

Feiten & cijfers

  • Opdrachtgever
    Visser & Smit bouw
  • Architect
    architectenbureau OZ
  • Projectcategorieën
    Bouw en Vastgoed
+