icon-arrow-right
HomeProjecten Trudo Toren

Trudo Toren

EINDHOVEN

In 2018 start Stam + De Koning, in opdracht van Sint Trudo, met de bouw van een nieuw project op Strijp-S. Een spectaculair project dat pal achter de Apparatenfabriek verrijst. Het project wordt een 70 meter hoge, bijzondere woontoren. Een niet te missen gebouw op Strijp-S.

Prefab betonnen bloembakken

Referentie voor de Trudo Toren is Bosco Verticale in Milaan. Een toren met inderdaad een 'verticaal bos', naar een ontwerp van de Italiaanse architect Stefano Boeri Architetti The Studio. Boeri tekende voor vergelijkbare projecten in Zwitserland en China. Zijn ontwerp voor Strijp-S is uniek in Nederland. De Trudo Toren biedt ruimte aan 125 sociale huurwoningen. Compacte en comfortabele lofts van 50m2 en 3,5 meter hoog. Elke loft krijgt een balkon en twee grote groenbakken, welke door Westo Prefab Betonsystemen B.V. geproduceerd worden. In die bakken komen maar liefst 125 volwassen bomen, tot wel 6,5 meter hoog en 5.200 struiken en planten, klimmers en hangers. Zo ontstaat ook hier straks een bos dat zich in de hoogte uitstrekt, met aan de voet van het gebouw een gemeenschappelijke tuin van 350 m2.

Publieke functies in de plint

Zoals ook elders op Strijp-S komen op de begane grond publiektrekkende functies, zoals retail en horeca. Op de eerste verdieping bevinden zich bergingen voor de loftbewoners en circa 350 m2 kantoorruimte. Voor parkeren is volop ruimte in het Veemgebouw. 

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

De groenste blikvanger van Eindhoven

Wonen in het hart van Strijp-S in een duurzaam architectonisch hoogstandje. Waar je door de bomen heen een top uitzicht...

+