icon-arrow-right
HomeProjecten UWV Kantoor

UWV Kantoor

TILBURG

Kantoorpand voor UWV op het voormalige terrein van Uitgeverij Zwijsen.

Kantoor UWV in Spoorzone

In de Spoorzone in Tilburg is de bouw van een kantoorpand op het voormalige terrein van Uitgeverij Zwijsen eind 2013 gestart. De Spoorzone is het stadshart van Tilburg naast het station tussen industrieel erfgoed en nieuwe architectuur hier ontstaat een broedplaats voor kennis en innovatie.

De ontwikkelaar van het kantoorpand is Fraterstraat BV, een samenwerking tussen M7 Development en VolkerWessels dochter­ondernemingen Van de Ven Bouw en Ontwikkeling bv. UWV en de gemeente Tilburg zijn de huurders van het kantoor­gebouw.

 

Van de Ven Bouw en Ontwikkeling bv heeft Westo Prefab Betonsystemen BV opdracht gegeven de benodigde prefab betonnen elementen zoals, sandwich gevelelementen, binnenspouwbladen, kolommen, balken etc. te produceren.

 

Modern kantoorpand

Het moderne kantoorgebouw krijgt aan de straatkant drie verdiepingen zodat het aansluit op de hoogte van de huizen aan de Gasthuisring. Het grote middendeel (atrium) heeft een open karakter, het zonlicht reikt door het dak tot aan de begane grond. Daar komen de publieke functies. Het kantoorgebouw bestaat uit zes verdiepingen en heeft een omvang van ongeveer 7.500 m2. Onder het gebouw ligt een half verdiepte parkeergarage die plaats biedt aan 62 parkeerplaatsen. Daarnaast worden er 38 parkeerplaatsen achter het gebouw aangelegd, ook iets verdiept.

Centrale dienstverlening vanuit gemeente Tilburg

De gemeente gaat het grootste deel van haar afdeling Werk en Inkomen met 176 werknemers in het nieuwe kantoor huisvesten. Deze afdeling zit nu verspreid over meerdere locaties. Ook gaan er 160 mensen van UWV op de nieuwe locatie werken, namelijk de medewerkers van het WERKbedrijf (nu op locatie Besterdring) en van Sociaal Medische Zaken (nu op locatie Reitseplein). De gezamenlijke huisvesting van gemeente en UWV biedt voordelen qua efficiëntie. Zo kunnen bijvoorbeeld ruimten, faciliteiten, bemanning en servicekosten gedeeld worden. En op het gebied van dienstverlening aan werkgevers en werkzoekenden continueren we hiermee één loket voor arbeidsbemiddeling van burgers.

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  Van de Ven Bouw en Ontwikkeling bv
 • Acrhitect
  Frank van Oers
 • Realisatie
  2013 - 2014
 • Projectcategorieën
  Bouw en Vastgoed
+