icon-arrow-right
HomeProjecten Van der Valk hotel

Van der Valk hotel

HOOGKERK / GRONINGEN

Aan de A7 ter hoogte van de P&R Hoogkerk wordt een nieuw Van der Valk Hotel gerealiseerd.

Prefab betonnen skelet

Het gebouw wordt opgetrokken door gebruik te maken van een door Westo Prefab Betonsystemen BV geproduceerd prefab betonnen skelet bestaande uit kolommen, balken, wanden, vloeren, bordessen en trappenen en gaat bestaan uit acht bouwlagen.

 

De begane grond is bestemd voor het ontvangst, het restaurant, de keuken en de opslag. De eerste verdieping wordt ingericht met zalen en een grote foyer. Door de hoogten van deze ruimten moeten de hoge prefab betonnen wanden d.m.v. schuinstellingen aangevoerd worden!

De tweede tot en met de zesde verdieping zijn bestemd voor de hotelkamers variërend in grootte. De gemiddelde kamer heeft een oppervlakte van 34 m² en de grootste hotelkamer die zich op de zesde verdieping bevindt, heeft een oppervlakte van circa 62 m². Van de derde tot en met de zesde verdieping is een vide in het hart van het gebouw gesitueerd. Het grootste gedeelte van de installaties zal op de zevende verdieping komen te staan. Uit milieutechnisch oogpunt worden er PV-cellen op het dak geplaatst. In de kern van het gebouw zijn drie liften en een trappenhuis geplaatst. 

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Van der Valk Groningen - Hoogkerk opent de deuren!

Het nieuwe Van der Valk-hotel bij het transferium van Hoogkerk is op maandag 9 januari open gegaan voor de eerste hotel- en...

+