icon-arrow-right
HomeProjecten WestCord hotel Grote Markt te Groningen

WestCord hotel Grote Markt te Groningen

GRONINGEN

In hartje Groningen, aan de Grote Markt tussen Vindicat atque Polit en De Merckt, realiseert Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf bv het WestCord Hotel. Het hotel biedt prachtig uitzicht op de Grote Markt en de Nieuwe Markt dat achter het gebouw gerealiseerd wordt en het nieuwe Forum. Hotelgasten stappen straks vanuit de voordeur zo in het bruisende centrum van Groningen.

Dit hotel wordt in opdracht van VolkerWessels Vastgoed gerealiseerd en betreft een eigen ontwikkeling. De hotelketen WestCord neemt het hotel van VolkerWessels Vastgoed af.

Aardbevingsbestendig

In het ontwerp zijn diverse aardbevingsbestendige maatregelen genomen zoals een halve meter dikke prefab betonnen wanden die zorgen voor de stabiliteit van het gebouw tijdens aardbevingen. Daarnaast worden er op elke verdieping gewapende prefab metselwerk elementen aangebracht. Deze prefab betonnen elementen worden vervaardigd door Westo Prefab Betonsystemen B.V.

Uniek kenmerk

In juni 2018 starten de voorbereidende werkzaamheden, zodat eind 2018 het casco opgebouwd kan worden. Het is een uitdaging om in het drukke centrum van Groningen een project van deze omvang te realiseren. Daarom is er gekozen om tijdens de bouw weinig tot geen steigers te gebruiken, om omwonenden en het verkeer zo min mogelijk te belasten. Uniek kenmerk van dit project is dat al het metselwerk in de gevels prefab wordt geleverd en met een kraan worden aangebracht.

 

 

Samenwerkende partijen

De volgende VolkerWessels partijen realiseren dit project:

Ontwerp (UO) en uitvoering installaties: HOMIJ Technische Installaties bv.
Akoestisch, bouwfysisch en brandadvies: Adviesbureau Aveco de Bondt.
Levering prefab betonnen elementen: Westo prefab betonsystemen.

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Nieuw aardbevingsbestendig hotel Grote Markt Groningen

In hartje Groningen, aan de Grote Markt tussen Vindicat atque Polit en De Merckt, realiseert Rottinghuis’...

+