icon-arrow-right
HomeProjecten Wooncomplex Argentiniƫ

Wooncomplex Argentiniƫ

AMSTERDAM

Op de laatste open plek aan de Oostelijke Handelskade in het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg wordt door Woningbouwcorporatie Het Oosten en Kristal Projectontwikkeling het project Nieuw Argentinië gerealiseerd.
Het plan omvat drie delen: twee langwerpige complexen die beide bestaan uit twee blokken met een tuin ertussen. Aan de waterzijde loopt de gevel door, waardoor het één geheel lijkt. Het derde bouwdeel is een meer verticaal vormgegeven gebouw dat iets hoger wordt. Totaal ca. 260 woningen en 1900 m² bedrijfsruimte.

 

 

Pakhuizenstijl

Qua stijl is het ontwerp een mix tussen de stoere negentiende-eeuwse pakhuizenstijl en een soort fin-de-sièclestijl, met dominante boogvormen in de gevel, classicistisch vormgegeven hekwerkjes voor de raampartijen en uitkragende serres. In die zin past het ontwerp niet helemaal binnen de strakke architectuurtaal van de bebouwing die voor de nieuwbouw langs deze strook is bedacht.

 

Reduceren bouwtijd

Westo Prefab Beton Systemen BV produceert voor dit project kant-en-klare baksteen elementen, waardoor de aannemer de bouwtijd aanzienlijk kan reduceren.

Feiten & cijfers

  • Aannemer
    IBB Kondor, Amsterdam
  • Architect
    Rob Krier, Marc Breitman
  • Projectcategorieën
    Bouw en Vastgoed
+