icon-arrow-right
HomeProjecten Woontorens Boston & Seattle

Woontorens Boston & Seattle

ROTTERDAM

Het gebouw bestaat uit twee woontorens van in totaal 23 verdiepingen hoog: Boston & Seattle. De torens worden gerealiseerd aan de noordzijde van de Wilhelminapier tussen het Luxor Theater en woontoren New Orleans. Het gebouw ligt aan de Rijnhaven, parallel tussen de Antoine Platekade en de Otto Reuchlinweg en tussen het Van der Hoevenplein en het De Monchyplein.

Naast 220 koop- en huurappartementen en 1.500 m² voor winkels en horeca op de begane grond, biedt het gebouw ruimte aan privéparkeerplaatsen voor de bewoners en een ondergrondse tweelaagse openbare parkeergarage. Boven op de vijfde verdieping, tussen de twee torens in, komt een daktuin bedekt met sedum, mos en kruiden. Aan de pleinzijdes op de begane grond bevinden zich de markante entrees van de woontorens Boston & Seattle.

Architectuur

Het gebouw is een ontwerp van Frits van Dongen en Patrick Koschuch - architecten bij Van Dongen-Koschuch Architects and Planners. Kenmerkend zijn het gebruik van natuurlijk ogende materialen, zoals natuursteen, een gemêleerde, zandkleurige gevelsteen en bronskleurige kozijnen. Opvallend zijn de sfeerbeelden in de lamellenpanelen van de gevel die verwijzen naar de haven en de geschiedenis van de Holland-Amerika Lijn. Met dit architectonisch detail worden geparkeerde auto’s op de eerste tot en met de vierde verdieping grotendeels aan het zicht onttrokken.

Duurzaamheid

De hoge eisen die worden gesteld aan duurzaamheid en comfort zijn terug te vinden in het gebruik van natuurlijke materialen (waaronder prefab beton), een laag energieverbruik en de toepassing van koeling in alle woningen.

Logistieke planning

Het bouwen op de drukbevolkte pier vraagt om een gedetailleerde logistieke planning. Waarbij we niet alleen rekening houden met bewoners en ondernemers, maar ook met de gigantische cruiseschepen die een aantal keer per jaar aanmeren.

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
+