icon-arrow-right
HomeSpecialsPOP-station

POP-station / hoofdverdeelstations glasvezelnet

In hoog tempo wordt Nederland en kleine delen van Duitsland aangesloten op het glasvezelnet. Westo levert de betonnen POP-stations. Snelle internetverbinding met de plug and play POP-station van Westo Prefab Beton Systemen B.V.

Point of Presence

Een POP-station (Point of Presence) is vergelijkbaar met een elektriciteitshuisje: het is een hoofdverdeelstation van waaruit de glasvezelkabels de woonwijken ingaan. Een Point of Presence is een knooppunt in een netwerk, waar zich bijvoorbeeld apparatuur (modems en servers) van een Internetprovider bevinden.

 

Volgende animatie geeft de (op)bouw van een POP-station weer.

Productie

Westo is verantwoordelijk voor de stalen mal. Bijzonder is de structuur van de mal, waardoor de wanden eruit zien als gemetselde muren. De betonwanden kunnen ook daadwerkelijk gevoegd worden. Mede dankzij de vele kleurmogelijkheden van het beton, zijn deze glasvezel huisjes goed inpasbaar in iedere stedelijke omgeving. Er wordt in drie delen gestort: de vloer, de wanden en vervolgens het dak. De binnenkist bestaat uit één deel. Aan de buitenzijde gaat de kist aan vier kanten hydraulisch open voor optimale bereikbaarheid.

 

Plaatsing

Vanaf het tasveld bij Westo te Coevorden wordt de desbetreffende POP-stations geladen. Het transport naar diverse locaties in Nederland en enkele delen van Duitsland wordt verricht door Wessels Rijssen Transport.

Op locatie is reeds de locatie uitgegraven en staat de kraan klaar om het POP-station in de bouwput te plaatsen. Vervolgens kan men het POP-station afmonteren en is het hoofdverdeelstation van waaruit de glasvezelkabels de woonwijken ingaan binnen afzienbare tijd operationeel en kunnen vele huishoudens gebruik maken van de snelle glasvezelverbinding.

+