icon-arrow-right
HomeWoningbouwMorgenWonen

MorgenWonen

Vandaag de sleutel, morgen wonen


MorgenWonen is dé nieuwe standaard in ontwikkelen en bouwen. Binnen één dag wordt een woning in elkaar gezet. Van een leeg stuk grond naar een volledige woning, VolkerWessels maakt het waar en Westo Prefab Betonsystemen BV maakt hiervoor de prefab platformelementen.

Snel bouwen

Net als in de auto-industrie wordt er ontwikkeld en gebouwd vanuit een industrieel platform. Door gebruik te maken van slimme uitwisselbare platformelementen kan er ongekend snel gebouwd worden.

Elk platformelement wordt vooraf in de fabriek geproduceerd, onder ideale omstandigheden. Na vervoer naar de locatie worden de onderdelen eenvoudig in elkaar gezet. Dit garandeert een hoge kwaliteit, betrouwbare en snelle levering en beperkt hinder en bouwafval op de locatie tot het minimum.

Snel wonen

Voor de volledige afwerking en inrichting van de woning zijn slechts twee extra weken nodig. Zodra de sleutel in ontvangst wordt genomen kan dus al begonnen worden met de organisatie van de housewarming.

Slimme constructie

Zo snel als een woning in elkaar kan worden gezet, zo snel is die ook weer uit elkaar te halen. Dit maakt het zeer eenvoudig een volledige woning van de ene naar de ander locatie te verplaatsen. Zonder sloop en zonder gebruik van nieuwe bouwmaterialen.

Volledig afgewerkt

De woningen van MorgenWonen zijn zo compleet bij aflevering dat je meteen je eigen spullen kunt verhuizen. Aan alles is gedacht: de woning wordt opgeleverd inclusief stoffering, bekleding van de trap en geschilderde muren. Verder beschikt die over een compleet ingerichte badkamer en een luxe keuken met A-merk vaatwasser, koel-vriescombinatie, combimagnetron, inductiekookplaat en rvs afzuigkap.

Duurzaamheid

MorgenWonen is milieubewust en comfortabel wonen. De woning is uitstekend geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. Geen cv-ketel maar een duurzame warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt. MorgenWonen maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen, de woningen hebben geen gasaansluiting. De combinatie met de vloerverwarming biedt een zeer comfortabel binnenklimaat.

Energienotanul

Het dak is aan de zuidzijde is bekleed met zonnepanelen waarmee eigen energie wordt opwekt. De warmtepomp verwarmt de woning en zorgt voor warmwater om te douchen. De door co² sensoren gestuurde ventilatie meet continu hoeveel lucht er moet worden aan- en afgevoerd. Door dit slimme systeem gaat er geen energie verloren aan het verwarmen van overtollige lucht. De energiemonitor geeft continu aan hoeveel energie er verbruikt én opwekt wordt. Dankzij deze maatregelen hebben bewoners die bewust met energie omgaan geen energiekosten meer.

Cradle-2-Cradle

Zo snel als een woning in elkaar kan worden gezet, zo snel is die ook weer uit elkaar te halen. Dit maakt het zeer eenvoudig een volledige woning van de ene naar de andere locatie te verplaatsen. Zonder sloop en zonder gebruik van nieuwe bouwmaterialen.

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Mijlpaal! MorgenWonen assembleert de 2.000e woning

Morgen wordt de 2000e woning van MorgenWonen geplaatst in het nieuwbouwproject Hollandse Linde aan de Katenhorst in Ede .

250ste in-één-dag-gebouwde woning opgeleverd

Vandaag heeft VolkerWessels de 250 e  in-één-dag-gebouwde woning opgeleverd. Deze...

Westo levert 500ste MorgenWonen woning

In Dongen is de 500ste MorgenWonen woning in elkaar gezet. Deze energienotanul woning is zo bijzonder omdat die in minder dan...

+