icon-arrow-right
HomeNieuws Eerste schaaldaken nieuwbouw Museum de Lakenhal geplaatst!

Eerste schaaldaken nieuwbouw Museum de Lakenhal geplaatst!

Actueel

Aan de achterzijde van het Lakenhal-gebouw realiseert IBB Kondor als onderdeel van Bouwcombinatie Nieuw Laecken de nieuwbouwvleugel van Museum de Lakenhal. Westo Prefab Betonsystemen B.V. heeft de afgelopen weken druk gewerkt aan het produceren van de 7 st. grote schaaldaken ten behoeve van de grote tentoonstellingszaal. Deze week zijn deze elementen getransporteerd naar de bouwplaats in Leiden waar IBB Kondor is gestart met het plaatsen van de schaaldaken. Met de plaatsing van de schaaldaken worden de contouren van dit nieuwe bouwdeel nu echt zichtbaar.

De plaatsing van deze betonnen schaaldaken is een behoorlijke onderneming. De prefab betonnen schaaldaken hebben een afmeting van circa 12000 x 3200 x 2000 mm en wegen ruim 30 ton. De schaaldaken worden aangebracht onder de tweede verdieping van de nieuwbouw en zullen de bovenliggende verdiepingen dragen.

Dit gedeelte van het museum, dat een nieuwe gevel krijgt aan het Lammermarktplein, gaat ruimte bieden aan twee tentoonstellingszalen.

Film montage schaaldaken

Nieuws

Meer nieuws

Toepassing prefab betonnen schaaldaken bij verbouw en nieuwbouw Museum De Lakenhal te...

Westo produceert op dit moment enkele prefab betonnen schaaldaken voor zowel de nieuwbouw als de verbouw van het Museum De...

+