icon-arrow-right
HomeNieuws Eerste landelijke veiligheidsdag VolkerWessels

Eerste landelijke veiligheidsdag VolkerWessels

Actueel

Als één van de 120 VolkerWessels ondernemingen staat Westo Prefab Betonsystemen BV vandaag extra stil bij veiligheid. De veiligheidsdag wordt een jaarlijks terugkerende dag, waarmee we een sterk signaal willen geven aan onze medewerkers en samenwerkende partners; we werken veilig of we werken niet.

Verkeersveiligheid

Het thema van de eerste veiligheidsdag is verkeersveiligheid. Dagelijks nemen we met voertuigen (klein en groot) deel aan het verkeer. Ook is ons werk regelmatig een uitdaging voor andere weggebruikers. Verkeersveiligheid is voor VolkerWessels daarom een belangrijk onderwerp. Alle circa 12.000 medewerkers in Nederland gaan vandaag met elkaar in gesprek over veiligheid en gedrag in het verkeer. We staan stil bij ons eigen rijgedrag en gaan daarnaast met elkaar op zoek naar verbetermogelijkheden om de verkeersveiligheid verder te vergroten.

WAVE: Wees Alert! Veiligheid Eerst!

Aan veilig werken doen we bij VolkerWessels geen concessies. Veiligheid is een van de kernwaarden van onze organisatie. We werken veilig of we werken niet. Iedereen moet zich bewust zijn van de risico’s van het vak en veilig werken moet vanzelfsprekend zijn. Aan de kennis, persoonlijke beschermingsmiddelen en veiligheidsmaatregelen zal het niet liggen, het gaat om alert zijn. Een kleine onoplettendheid kan grote gevolgen hebben. Ons veiligheidsprogramma WAVE, focust zich juist op dit bewustzijn en gedrag.

+