icon-arrow-right
HomeProjecten Het Internationaal Strafhof

Het Internationaal Strafhof

DEN HAAG

Het Internationaal Strafhof (International Criminal Court, ICC) is een permanent hof voor het vervolgen van mensen die verdacht worden van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide. Het ambitieuze programma voor de nieuwbouw voor de huisvesting van het ICC weerspiegelt de internationale betekenis van deze organisatie.

De nieuwe permanente huisvesting van het ICC

Het belangrijkste doel van het project is de bouw van het permanente hoofdkwartier van het Internationaal Strafhof. Omdat het ICC een permanente gerechtelijke instelling is, was een permanente vestiging noodzakelijk om de rechtbank in staat te stellen haar taken effectief uit te voeren. Tegelijkertijd staat het nieuwe onderkomen symbool voor de betekenis van het ICC in de wereldwijde strijd tegen straffeloosheid voor de ernstigste misdrijven waarmee de internationale gemeenschap wordt geconfronteerd.

 

Het nieuwe gebouw van het Internationaal Strafhof bevindt zich op de plaats van de voormalige Alexanderkazerne en bestaat uit zes onderling verbonden gebouwen rond de centrale Court Tower. Het nieuwe pand bevat 54.600 m² vloeroppervlakte, 72.000 m² landschap, 1200 werkplekken en drie rechtszalen. De bouw zal tegen het eind van 2015 voltooid zijn, waarna het ICC haar nieuwe permanente onderkomen zal betrekken.

 

Courtys

Courtys, dat eind 2012 werd uitgekozen om de nieuwe permanente vestiging van het ICC te bouwen, is een combinatie van Visser & Smit Bouw en Boele & van Eesteren, beide deel uitmakend van VolkerWessels, een Nederlandse bedrijvengroep met 14.500 medewerkers in 120 actieve bedrijven en kantoren in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten.

Feiten & cijfers

  • Opdrachtgever
    combinatie van Visser & Smit Bouw en Boele & van Eesteren
  • Realisatie
    2012 - 2015
  • Projectcategorieën
    Bouw en Vastgoed

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Koning Willem-Alexander heeft ICC officieel geopend.

Koning Willem-Alexander heeft het ICC Permanent Premises geopend. Dat gebeurde tijdens een speciale ceremonie. De koning werd...

+